Archief | februari, 2012

canvas printen

Tags: , , , , ,

Canvaskunst

Geschreven: 25 februari 2012 door Beheerder

Foto’s ontwikkelen was tegenwoordig nog nooit zo gemakkelijk. Deze kan gewoon online bestellen en ze je thuis laten bezorgen. Tegenwoordig kan je dit ook doen met canvasprinten.

Canvas printen is een zeer speciale techniek om foto’s af te printen op een schilderijdoek. Deze techniek is de laatste jaren zo verfijnd geworden, dat bijna elke foto kan worden gebruikt om een perfecte print op een schilderijdoek te garanderen. Je kunt je favoriete foto laten printen op bijna 1000 verschillende maten. De doeken zijn meestal uv bestendig, krasvast en bestand tegen vocht.

Een schilderijdoek wordt ook wel een canvas genoemd, een canvas is een zeer stevig weefsel dat gemaakt is van hennepvezels. Deze vezels worden dus gemaakt van de hennepplant.

Wil je ook een canvas print laten maken?

 

Reacties uitgeschakeld voor Canvaskunst

portret

Tags: , , , , , ,

Portret schilderen

Geschreven: 14 februari 2012 door Beheerder

Geschiedenis:

In de tijd van de Romeinen had de portretkunst zijn opkomst, wat toen wel spijtig was is dat men niet in een bepaald perspectief kon schilderen. In die tijd had het vooral een opkomst in de beeldhouwkunst. In de 4de eeuw verschoof het portret schilderij naar een verbeterd beeld van hoe een bepaald persoon er werkelijk uitzag.

Het bekendste portretschilderij van het Westen dat vroeger geschilderd is, is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. De Mona Lisa is een portret schilderij van een onbekende vrouw met een mysterieuze lach.

Algemeen:

Tegenwoordig is portretschilderen weer in opkomst, mensen willen hun favoriete huisdier, hun gezicht of het gezicht van hun kinderen op een stuk papier of doek hebben staan. Aan een portret wordt er meestal geen creativiteit aan toegevoegd omdat de mensen op het schilderij een neutrale houding aannemen en omdat er een neutrale achtergrond is. Het belangrijkste aspect in een portret schilderij is de herkenbaarheid van het gezicht.

De tekenaar van het portret kan ook een dubbelportret maken, dit is een schilderij waar je niet alleen opstaat, maar met twee personen op wordt afgebeeld. Wanneer er meer dan 2 personen in een portret te zien zijn noemt men dit een groepsportret.

 

Reacties uitgeschakeld voor Portret schilderen