Archief | december, 2011

Fotokunst

Tags: , , ,

Fotokunst

Geschreven: 25 december 2011 door Beheerder

De fotokunst is eigenlijk een confrontatie met de dagelijkse werkelijkheid vervat in een foto. Fotokunst is de meest duidelijke en bekende vorm van fotografie. De fotokunst moet je benaderen als een artistiek expressiemiddel. De nadruk ligt daarbij dus vooral de nadruk op het beeldende aspect, de vorm en het concept van de inhoud.

Heeft u nou een geweldige foto gemaakt? deze foto kunt u printen op canvas

Reacties uitgeschakeld voor Fotokunst

filmkunst

Tags: ,

Filmkunst

Geschreven: 25 december 2011 door Beheerder

Een film of een rolprent is een verhaal dat wordt uitgebeeld, een film zijn eigenlijk ontelbaar veel foto’s die na elkaar worden afgespeeld. Zo wordt het beeld gevormd. De bijhorende kunstvorm van filmkunst wordt cinematografie genoemd.

Reacties uitgeschakeld voor Filmkunst

staslogo

Tags: , , , , , ,

Lijst ophangen

Geschreven: 24 december 2011 door Beheerder

Wanneer je een schilderij wilt ophangen in een kamer gaat dit meestal niet zo heel gemakkelijk. Het is wel wat moeilijker dan een nageltje in de muur slaan. Je kan een schilderij goed ophangen in 6 stappen.

    • Hoogte bepalen: Wanneer je de hoogte wilt bepalen waar je een schilderij wilt ophangen. Het meest voor de hand liggend op ooghoogte. Als je meerdere schilderijen hebt , moet je ervoor zorgen dat het zwaartepunt op 1 dezelfde lijn ligt.
    • Hoogte afmeten: Wanneer je een besluit hebt genomen over de ooghoogte moet je deze markeren op de muur.

De manier waarop je dat doet kan je natuurlijk zelf kiezen, maar potlood of tape zijn de beste manieren. Deze laten achteraf relatief weinig sporen na. Je kan best ook een waterpas gebruiken, dan ben je zeker dat de schilderijen recht hangen.

  • Afstand tussen lijsten: Dit hangt af welke soort foto of schilderij het is. Wanneer het bv. een familiefoto is, kan je de lijsten beter dicht bij elkaar hangen.
    Als het 2 schilderijen zijn die totaal verschillend zijn, kan je de lijsten beter ver uit elkaar hangen.
  • Lijst opmeten: Het ophangsysteem van een lijst is steeds verschillend, dus je moet zeer aandachtig zijn als je ze allemaal op dezelfde hoogte wilt.
  • Markering op de muur: Wanneer je de vorige 4 stappen hebt uitgevoerd, kan je het best aanduiden waar de nagels of schroeven in de muur moeten komen.
  • Boren en ophanging :Als we de markering op de muur hebben staan, kan je de gaatjes boren en je schilderij ophangen.

Dan genieten van het resultaat.

Wilt u nu ook een STAS ophangsysteem? Bekijk onze webshop van de lijstenmakerij.

Of bekijk de STAS catalogus.

Reacties uitgeschakeld voor Lijst ophangen

Nachtwacht-rembrandt

Tags: , , , ,

Rembrandt Hermenszoon van Rijn

Geschreven: 24 december 2011 door Beheerder

Rembrandt Hermenszoon van Rijn was een zeer bekende Nederlandse kunstschilder, hij werd beschouwd als één van de meest getalenteerde kunstschilders in de 17 eeuw.
Rembrandt is geboren te Leiden op 15 juli 1607, hij was de zoon van een molenaar en een bakkersdochter, hij was het 9de kind. Rembrandt stierf in Amsterdam 4 oktober 1669. Hij schilderde ongeveer 300 schilderijen, 300 etsen en 2000 tekeningen. Hij beheerste het spel van licht en donker zeer goed, daardoor zette hij vaak zeer scherpe contrasten neer om de toeschouwer binnen te leiden. Zijn schilderijen waren zeer hevige en levendige scènes vol drama en gevoelens.
Rembrandt vond zichzelf meer een historieschilder en een portretschilder, hij maakte dan ook zeer veel portretten van zichzelf. Zijn geschilderde en geëtste zelfportretten geven een opmerkelijk beeld van zijn gevoelens en zijn uiterlijk.

Voor ongeveer 1632 begon hij zijn schilderijen en tekeningen te signeren met eenvoudige symbolen die afkomstig waren uit zijn naam. Zoals “R” of “RH”. In 1632 gebruikte hij het eerste zijn voornaam om zijn schilderijen te signeren. Rembrandt gebruikte een dikke onderschildering in doorzichtige verf in een glaceertechniek overschilderd.
Er zijn in de schilderkunst 2 manieren om te schilderen: wild of fijn. Normaal kan er maar 1 manier in één schilderij, maar Rembrandt wist deze 2 manieren goed en duidelijk te combineren. Door Rembrandts zijn speciale techniek moest hij niet eerst een schets maken van zijn tekeningen, maar kon hij meteen in het ruw beginnen schilderen.

Reacties uitgeschakeld voor Rembrandt Hermenszoon van Rijn

kliklijst

Tags: , , , , , , , , , ,

Wissellijsten, als u van afwisseling houdt!

Geschreven: 22 december 2011 door Beheerder

Met een wissellijst kunt u tijdelijke (zolang als u zelf wilt uiteraard) kunst achter glas zetten zonder dat u daarvoor honderden euro’s hoeft uit te geven. Wissellijsten zijn zowel op maat als in standaard maten te verkrijgen. Natuurlijk is maatwerk een stuk duurder (of u moet met een oplage van boven de 1000+ willen). Een wissellijst is vooral bedoelt voor kunstwerken die niet een lijst nodig hebben van grote waarden, maar toch een lijst verdienen! Wissellijsten zijn er al vanaf 8,00 euro incl. BTW. De maat bepaald de prijs.

 







Houten wissellijst Aluminium wissellijsten Randloze wissellijsten Clicklijsten

Bekijk alle lijsten

Reacties uitgeschakeld voor Wissellijsten, als u van afwisseling houdt!

Nieuwste trends & tips

Geschreven: 17 december 2011 door Beheerder

Lijstenschilderijen.nl is speciaal in het leven geroepen om trends & tips over de nieuwste lijsten, schilderijen, stickers etc. aan u voor te leggen. Dus of u nu informatie zoekt over een bepaalde lijst of gewoon een verjaardagscadeau, het kan allemaal! Ook handig is onze standaard maten die door verschillende leveranciers uitgekozen zijn om zo de kosten laag te kunnen houden.

Als u nog suggesties heeft of als u wat wilt delen met ons kan dat via de email.

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwste trends & tips

houtenframelijst

Tags: , , , , , ,

Hoe kiest u de juiste lijst?

Geschreven: 15 december 2011 door Beheerder

Het is u vast wel eens overkomen. Koopt u een schilderij of erger nog u maakt een schilderij, laat deze mooi inlijsten en hangt hem op. En ja hoor de eerste de beste gast roept: ‘Wat een mooie lijst!’ Tsja, dit gebeurt regelmatig en het blijft frustrerend. Het ging immers niet om de lijst, maar om het schilderij dus de inhoud.

    Voor deze site hebben wij hier een paar basisregels voor het maken van een goede keuze van een lijst. Helaas, daar is geen standaard antwoord op te geven. Elk werk is weer anders en smaken verschillen. Maar hier toch een paar basisregeltjes die u verder kunnen helpen:

  • Een (hedendaags) schilderij op doek of canvas met netjes afgewerkte en/of beschilderde zijkanten zonder nietjes of spijkers er in, lijst je het mooist in een ‘baklijst’. Dat is een lijst waar het werk vrij in komt te liggen van de lijst; je blijft de randen zien omdat er ruimte zit tussen lijst en zijkant van het schilderij.
  • Voor oudere schilderijen hebben de meeste lijstenmakerij een grote keuze aan lijsten. En de goede lijstenmaker zal u dan ook uitgebreid en goed adviseren, maar verlies uw eigen voorkeur waar het werk komt te hangen niet uit het oog. Er zijn compleet gebeeldhouwde lijsten (vaak barokke lijsten), vlakke of reliëf-lijsten in hout of kunststof. Er is voor ieder wat wils.
  • Voor werk op papier zoals aquarellen, tekeningen, pastels, zeefdrukken en andere grafiek moet achter glas. En ook hier is een ruime keuze in glas: van gewoon tot ontspiegeld tot flinterdun, totaal onzichtbaar en niet spiegelend glas. Maar vaak volstaat gewoon glas.
  • En aan dat glas hangt natuurlijk een verschillend prijskaartje. En pas op, kies voor aquarellen en pastels een dik of dubbel passe-partout opdat de voorstelling het glas niet raakt.
  • De meeste zeefdrukken en andere grafiek, foto’s en posters kunnen ingelijst worden in eenvoudige wissellijsten die je zelf kunt monteren.

Wilt u goed advies, neem dan eens contact op met uw lijstenmakerij. Een goed overzicht vind u op lijstenmakerij.info, hier is een over zicht van lijstenmakerijen.

 

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kiest u de juiste lijst?