Archief | november, 2011

9.7154 4x4_RGB

Tags: , , , , , , ,

Artiteq Railen

Geschreven: 19 november 2011 door Beheerder

Alle kunstliefhebbers kennen het wel, je wilt een nieuw schilderij ophangen zonder de muur te beschadigen. Maar hoe doe je dat het beste?

Artiteq heeft een nieuw systeem bedacht dat betaalbaar en eenvoudig te installeren is. Namelijk de Artiteq click-rail. Wanneer je een ander schilderij wilt ophangen is dit in een paar minuten geregeld, je hoeft de lijsten alleen maar verwisselen en ophangen.

Clickrail van Artiteq
De clickrail is een zeer gebruiksvriendelijke rail waarmee je gemakkelijk lijsten en kaders mee kan ophangen.
De clickrail heeft een standaardlengte van 200cm, maar kan gemakkelijk versneden worden. Zo kunt u altijd de volledige lengte van een muur van een rail voorzien.
De rail wordt aan de muur bevestigd via het click & connect systeem. Dit systeem bestaat uit kleine kunststof houdertjes die je vooraf aan de muur moet bevestigen en waarop de click-rail vastmaakt. Dit click & connects systeem zorgt er ook voor dat de verschillende rails altijd mooi aansluiten op elkaar en altijd op dezelfde hoogte hangen.

Een schilderij ophangen
Wanneer de click-rail aan de muur is bevestigd, is het zeer gemakkelijk om een schilderij, fotokader op te hangen.

  • Eerst klik je een ophangdraad vast in de rail, deze ophangdraden bestaan in verschillende lengtes en kunnen op gelijk welke plaats in de rail geschoven worden. Dit is dus zeer gemakkelijk en is het dus niet nodig om dit van de zijkant van de rail te doen.
  • Hierna dien je enkel nog een haakje aan de ophangdraad te bevestigen voor de bevestiging van uw werk. Er bestaan hiervan verschillende haakjes die je afhankelijk zijn van het gewicht dat je wenst op te hangen aan je muur.
  • Wanneer eenmaal dit is goed gebeurd, hoef je enkel nog je schilderij of fotokader aan dit haakje te hangen en kan je volop van je nieuwe aanwinst genieten.

Omdat niet in iedere ruimte ophangbeugels geplaatst mogen of kunnen worden, heeft Artiteq ook oplossingen om o.a. aan scheidingswanden decoraties op een solide en praktische wijze op te hangen.

Ophanghaken

Een diversiteit aan soorten wand decoraties en het verschil in hun gewichten vraagt uiteraard ook om daarop toegespitste ophanghaken voor een mooie en betrouwbare ophanging. Artiteq heeft dan ook ophanghaken voor verschillende soorten toepassingen, welke onderverdeeld kunnen worden in haken welke handmatig aangedraaid dienen te worden en zelfklemmende haken.

Bijkomende info

De clickrail is beschikbaar in een witte of aluminium uitvoering, zodat dit zeker goed bij je interieur past;
De witte clickrail is overschilderbaar, hierdoor kan je gemakkelijk van kleur veranderen in de loop van de tijd;
De clickrail kan 20kg per lopende meter dragen.

Bestel hier uw Artiteq Rail

Reacties uitgeschakeld voor Artiteq Railen

Posters-w1

Tags: , , , , , ,

Wat is een poster eigenlijk?

Geschreven: 18 november 2011 door Beheerder

Een poster, ook wel aanplakbiljet of affiche genaamd, is een bedrukt stuk papier, vaak groter dan A4 dat opgehangen kan worden. Posters worden met name gebruikt voor het bekendmaken van een boodschap of voor persoonlijk gebruik, zoals bij afbeeldingsposters van personen.

Historie en verschillende vormen

Posters kunnen enkel tekst bevatten. Daarmee begint ook de historie van de poster, die in de middeleeuwen werd gebruikt door de overheid om wetswijzigingen en maatregelen aan het volk mede te delen. William Shakespeare gebruikte deze als een van de eersten om zijn voorstellingen aan te kondigen. Het gebruik van een afbeelding op een poster werd ontwikkeld in Frankrijk en raakte in 1890 in de mode in heel Europa. Men begon posters te maken voor sportwedstrijden en voorstellingen zoals circussen. Daarnaast werden op scholen de eerste educatieve posters in gebruik genomen, waar onder andere wereldkaarten, planten en dieren op afgebeeld stonden.

Allposters.nl voor al uw posters

In de Eerste en Tweede Wereldoorlog werden posters gebruikt voor propaganda. Door middel van deze posters trachtte men de publieke opinie te beïnvloeden. Gedurende de jaren 40 van de 20e eeuw kwamen de posters voor persoonlijk gebruik op. Het begon met posters van pin-up vrouwen, die erg populair waren bij soldaten aan het front. Daarna volgden posters ter promotie van stripboeken, filmposters en daarmee ook posters van beroemdheden zoals hoofdrolspelers uit films en muziekbands.

Poster uit wereld oorlog 1. (1914)

Click Here to Buy Holiday Posters

Klik hier om posters te bestellen
In de jaren zestig kwam er een nieuwe stroming in de kunst, die zich vooral liet inspireren door de reclameposters: de Pop-art. Bron: http://www.wikipedia.nl/

Reacties uitgeschakeld voor Wat is een poster eigenlijk?

STAS-Multirail-Max

Tags: , , , , , ,

STAS multirailen

Geschreven: 17 november 2011 door Beheerder

STAS multirail

 

STAS MultirailHet STAS multirail systeem (45 kg/m) is een revolutionair ophangsysteem en schilderijverlichting in één. In combinatie met LED lampen is de STAS multirail zeer energiezuinig. In de gepatenteerde rail zijn 12V spanningsdraden opgenomen.
De eenvoudig verplaatsbare armaturen klikt u op elke gewenste plaats eenvoudig in de rail. Als u een veilig en multifunctioneel ophangsysteem met geïntegreerde verlichting wilt hebben, kiest u voor het STAS multirail systeem. STAS multirail wordt bevestigd aan de wand.

kenmerken

  • 12V systeem (laagspanning)
  • Aluminium rail
  • Afmeting 11 x 28 mm
  • Belastbaar tot 45 kg per meter
  • Verkrijgbaar in de kleuren wit en aluminium

De volgende haken en koorden zijn te gebruiken in combinatie met dit ophangsysteem:

STAS smartspring op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 4 kg)
STAS zipper op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 10 kg)
STAS zipper op STAS cobra met staalkabel (belastbaar tot max. 15 kg)

STAS multirail crown

 

Het STAS multirail crown systeem (45 kg/m) is een uniek en gepatenteerd schilderij ophang systeem voor directe schroefbevestiging op de wand en is voorzien van 12 volt spanningsdraden. Het STAS multirail crown systeem is geschikt voor nieuwbouw- en bestaande panden en zeer fraai in klassieke panden. De rail is eenvoudig te monteren door de handige doe-het-zelver en de professionele monteur.

STAS multirail crown wordt bevestigd aan de wand. De STAS multirail crown is perfect in te stucen door de rail te integreren in een gipsen ornamentlijst naar wens. Tevens is een gipsen of foam-sierlijst is te verlijmen op de rail, maar ook verlijming op enige afstand onder het plafond geeft een perfecte uitstraling.

  • kenmerken
  • 12V systeem (laagspanning)
  • Aluminium rail
  • Belastbaar tot 45 kg per meter
  • Verkrijgbaar in wit
  • Afmeting 38 x 11 mm
  • Gevoed door adapter 18W, 60W of 96W

De volgende haken en koorden zijn te gebruiken in combinatie met dit ophangsysteem:

STAS smartspring op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 4 kg)
STAS zipper op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 10 kg)
STAS zipper op STAS cobra met staalkabel (belastbaar tot max. 15 kg)

STAS multirail max

STAS multirail maxHet STAS multirail max systeem (45 kg/m) is een wereldwijd gepatenteerde schilderij ophang systeem voorzien van 12 volt spanningsdraden. Dit stevige systeem is ontwikkeld voor de perfectionist. De STAS multirail max heeft een extra flens welke zorgt voor een maximaal strakke aansluiting op uw vlakke plafond. Plafond, wand en multifunctioneel ophangsysteem worden één.

STAS multirail max wordt bevestigd aan de wand en zorgt voor een strakke aansluiting op uw vlakke plafond. Het is mogelijk om kabels eenvoudig weg te werken achter de flens. Voor een optimaal resultaat kunt u na montage de overgang tussen de STAS multirail max en het plafond nalopen met bijvoorbeeld een (acrylaat)kit.

kenmerken

  • 12V systeem (laagspanning)
  • Aluminium rail
  • Afmeting 38 x 11 mm
  • Belastbaar tot 45 kg per meter
  • Verkrijgbaar in wit en aluminiumkleur
  • Gevoed door adapter 18W, 60W of 96W

De volgende haken en koorden zijn te gebruiken in combinatie met dit ophangsysteem:

STAS smartspring op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 4 kg)
STAS zipper op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 10 kg)
STAS zipper op STAS cobra met staalkabel (belastbaar tot max. 15 kg)

 

Reacties uitgeschakeld voor STAS multirailen

stas J rail

Tags: , , , , , , , , ,

STAS J-Rail MAX (25 – 100 kg/m)

Geschreven: 10 november 2011 door Beheerder

STAS j-rail

De naam van het product zegt het al. De vormgeving van de letter J inspireerde tot dit eenvoudig en sterk ophangsysteem. In combinatie met de ophangstangen is de STAS j-rail (25 kg/m) ideaal voor het wisselen van schilderijen op hoge wanden.

STAS j-rail max

Voor professioneel gebruik is de j-rail max (100 kg/m) door STAS ontwikkeld tot een aluminium variant. Deze rail is er voor de zware schilderijen, simpel en ijzersterk. Niet voor niets veelvuldig toegepast in galeries en musea wereldwijd!

Meer informatie nodig en onderdelen voor de J-STAS rail?

Reacties uitgeschakeld voor STAS J-Rail MAX (25 – 100 kg/m)