Archief | januari, 2012

olieverfschilderij

Tags: , , , , , ,

Olieschilderijen

Geschreven: 25 januari 2012 door Beheerder

Geschiedenis:

Vroeger werd met olieverf al veel geschilderd door kunstenaars, zelfs al sinds de 15e eeuw. Wanneer een olieverfschilderij een hele tijd in een donkere kamer heeft gehangen en de kleuren al wat verkleurd zijn, dan moet je het schilderij blootstellen aan daglicht. Daardoor zal door een chemische reactie het schilderij zichzelf herstellen

Samenstelling:

Zoals de naam het al zegt, zit er in olieverf plantaardige olie. Deze plantaardige olie wordt dan gemengd met een fijn gekleurd poeder pigment om te binden.
De lijnolie die in de olieverf zit, zorgt ervoor dat de verf bindt. Lijnolie is te produceren uit lijnzaad, deze zaden komen van de vlasplant.

Het voordeel van deze techniek is dat olieverf totaal niet giftig is, omdat je met natuurlijke producten werkt.

Technieken:

Met deze verfsoort kan je veel schilderstechnieken hanteren, je kunt dekkend schilderen, maar je kan er ook transparant mee schilderen. Daardoor kunnen schilderijen die geverfd zijn met olieverf er zeer licht uit zien, of juist zeer donker. Vele schilderaars verven zeer graag met olieverf omdat deze soort verf gemakkelijk te mengen is. De juiste kleur kan je krijgen door vele verschillende kleuren van olieverf met elkaar te vermengen. Dit kan gebeuren op een klassiek houten palet, dit is een niervormige houten en dunne plank waar een gat is voorzien, door dat gat kan de schilder zijn duim steken om beter grip te hebben op het palet.

 

Reacties uitgeschakeld voor Olieschilderijen

Tekenkunst

Tags: , , , ,

Tekenkunst

Geschreven: 24 januari 2012 door Beheerder

De tekenkunst kan opgesplitst worden in 2 delen, het waarnemingstekenen en het verbeeldingstekenen. Tussen deze 2 delen is er een groot verschil. Bij waarnemingstekeningen teken je voorwerpen of landschappen die je visueel kan waarnemen, zoals het tekenen van de natuur of fruit. Bij het verbeeldingstekenen teken je dingen die in je verbeelding voorkomen, of het tekenen van wat de kunstenaar of tekenaar aanvoelt.

Tekeningen worden vooral gemaakt met een potlood, houtskool, krijgt of inkt. Deze worden ook vaak door elkaar gebruikt met andere materialen om nog betere of mooiere effecten te bekomen. Als men bijvoorbeeld een combinatie van inkt en water gebruikt kan men sommige delen van de tekening donkerder of lichter maken. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast op papier of karton, deze absorberen het water en de inkt beter.

Voordat de kunstenaars een schilderij maken, maken ze meestal eerst een ontwerp in potlood. Later beginnen ze het in te kleuren.

 

Reacties uitgeschakeld voor Tekenkunst

beeldhouwkunst1-123×300[1]

Tags: , , ,

Beeldhouwkunst

Geschreven: 01 januari 2012 door Beheerder

Beeldhouwkunst is een onderdeel van beeldende kunsten, je kunt het kunstwerk visueel waarnemen. Algemeen verstaan de mensen onder beeldhouwkunst ruimtelijk kunstwerken zoals standbeelden en portretten. De persoon die zo’n kunstwerk maakt noemt men een beeldhouwer, de beeldhouwer kan verschillende materialen gebruiken om het kunstwerk te maken. De mooie kunstwerken worden gemaakt uit brons, ijzer, bladgoud, klei, gips enzovoorts.

Reacties uitgeschakeld voor Beeldhouwkunst