Archief | maart, 2011

STAS minirail

Tags: , , , , , , , , ,

STAS minirail (25 kg/m)

Geschreven: 25 maart 2011 door Beheerder

De STAS minirail (25 kg/m) is een verfijnde aluminium rail van maar 16mm hoog en oogt daarom opvallend smal en elegant op de wand. De montage is bijzonder eenvoudig door de speciaal ontwikkelde clipschroef. Deze smalle maar stevige rail is belastbaar tot maar liefst 25kg per meter.

De volgende haken en koorden zijn te gebruiken in combinatie met dit ophangsysteem:

STAS smartspring op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 4 kg)
STAS zipper op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 10 kg)
STAS zipper op STAS cobra met staalkabel (belastbaar tot max. 15 kg)

 

Reacties uitgeschakeld voor STAS minirail (25 kg/m)

stas pro

Tags: , , , , , , , , ,

STAS cliprail pro systeem (45 kg/m)

Geschreven: 24 maart 2011 door Beheerder

Het STAS cliprail pro systeem (45 kg/m) is een ophangsysteem met een rail die extra stevig is uitgevoerd en daardoor maar liefst 45 kg per strekkende meter kan dragen. Het revolutionaire aluminium STAS cliprail pro ophangsysteem. Van basispakket STAS cliprail pro ook eenvoudig uit te breiden naar STAS multirail 12 Volt.

De volgende haken en koorden zijn te gebruiken in combinatie met dit ophangsysteem:

STAS smartspring op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 4 kg)
STAS zipper op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 10 kg)
STAS zipper op STAS cobra met staalkabel (belastbaar tot max. 15 kg)

 

Reacties uitgeschakeld voor STAS cliprail pro systeem (45 kg/m)

Piet-Mondriaan

Tags: , , , , , , ,

Piet Mondriaan

Geschreven: 24 maart 2011 door Beheerder

Pieter Cornelis Mondriaan werd op 7 maart 1872 in Amersfoort geboren. In 1889 behaalde hij zijn diploma op de lagere school voor en in 1892 behaalde hij het diploma om les te geven aan de middelbare scholen. Hij wou nog altijd bijleren en is hij daardoor avondcursussen aan de Rijksacademie in Amsterdam gaan volgen.  Piet Cornelis Mondriaan schilderde in naturalistische en impressionistische stijl.

Van 1908 tot 1910 woonde Piet Mondriaan in Loverendale, dat is een Zeeuwse gemeente. Gedurende deze periode van 2 jaar schilderde hij een serie schilderijen van de kerktoren van Domburg.
In 1910 verhuisde Piet Mondriaan naar Amsterdam waar hij lid werd van een schildergenootschap. Daardoor kon hij in contact komen met andere zeer bekende en goede kunstenaars zoals Jan Toorop, hij kwam er ook in contact met enkele pointillisten.

Aan het eind van de jaren 20 kwam Piet Mondriaan in het bestuur van de ‘Moderne Kunstkring’ in Amsterdam. Hij wou daarna naar Parijs verhuizen om kubistische schilderijen te schilderen, dit komt omdat er in 1911 een tentoonstelling was van Franse Kubistische schilderkunst. Daarvan was Piet Mondriaan zo van onder de indruk. Parijs was in die tijd de belangrijkste schilderhoofdstad van de wereld, alle grote kunstenaars verzamelde daar om gedachten, ideeën en technieken uit te wisselen. Piet Mondriaan gaf daar in Parijs internationale tentoonstelling waar hij veel lovende kritieken op kreeg.

Omdat zijn vader zijn ziek werd in 1914 moest Piet Mondriaan terugkeren naar Nederland. Daar moest hij ook blijven omdat de Eerste wereldoorlog uitbrak
Wegens ziekte van zijn vader werd Mondriaan in 1914 gedwongen naar Nederland terug te keren. In  Nederland was hij door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog genoodzaakt te blijven. Na de oorlog in 1919 verhuisde hij meteen terug naar Parijs. Omdat hij 50 werd hield hij een overzichtstentoonstelling van zijn werk in Amsterdam.

Piet Mondriaan begon snel ook te experimenteren met diagonale lijnen en andere kleuren. In 1938 verhuist Piet Mondriaan naar Londen, omdat Nazi-Duitsland begon te dreigen. In 1940 verhuisde hij naar New York omdat Londen gebombardeerd werd door Nazi-Duitsland. Piet Mondriaan stierf in 1944 te New York.

 

Reacties uitgeschakeld voor Piet Mondriaan

Escher

Tags: , , , , ,

Maurits Cornelis Escher

Geschreven: 24 maart 2011 door Beheerder

Maurits Cornelis Escher: of kortweg Escher, is geboren te Leeuwarden op 17 juni 1898.
Hij kreeg op de H.B.S school teken- onderwijs van zijn leermeester F.W van der Hagen. Deze was in die tijd ook zeer bekend in het teken-wereldje. F.W van der Hagen ontwikkelde Eschers grafische aanleg en hielp hem ontwikkelen door linoleum te leren snijden.

Van 1919 tot 1922 ging hij naar de  Bouwkunde- en Kunstschool in Haarlem, daar kreeg hij les van zijn meester S.Jessurun de Mesquita.
In 1922 vertrok Escher van Haarlem naar Rome om daar te gaan experimenteren met tekeningen. 10 jaar later had hij vele studiereizen achter de boeg. Hij reisde in die 10 jaar o.a. naar de Abruzzen, de Amalfitaanse kunst, Calabrië, Sicilië, Corsica en Madrid.

In 1934 verhuisden Escher van Italië naar Zwitserland waar hij 2 jaar woonde. Escher heeft ook nog 5 jaar in België gewoond en daarna in Braam (Nederland).

Escher was vooral bekend om zijn zeer speciale tekeningen die heel mooi waren, maar niet correct waren. Escher specialiseerde zich in grappige ontwerpen. Hij werkte vooral met regelmatige vlakverdelingen waardoor hij er af en toe eens iets speciaals in kon tekenen.

 

Reacties uitgeschakeld voor Maurits Cornelis Escher

Mona-Lisa

Tags: , , , , , ,

Leonardo Da Vinci

Geschreven: 24 maart 2011 door Beheerder

Leonardo Da Vinci is een kunstenaar, wetenschapper, uitvinder, architect, astronoom en dichter. Zijn schilderwerk die hij toen maakte werden gekenmerkt door beweging en expressie. Da Vinci is geboren in 15 april 1452 in het standje Vinci dat gelegen is in Italie. Hij stierf op 2 mei 1519 in Amboise dat gelegen is in Frankrijk. Hij woonde in Milaan, maar wanneer Milaan werd ingenomen door Franse troepen reisde Leonardo Da Vinci terug naar Florence, hij verbleef daar ongeveer 3 jaar.

In 1513 werkte hij een schilderij af waar hij zo’n 10 jaar was aan bezig geweest. Tot zijn dood in 1519 woonde en schilderde hij in een landhuis te Amboise waar hij geboren was.

Leonardo Da Vinci is nu vooral bekend omdat hij de man was die de zeer bekende Mona Lisa schilderde.

 

Reacties uitgeschakeld voor Leonardo Da Vinci

Pablo Picasso

Tags: , , , ,

Pablo Picasso

Geschreven: 24 maart 2011 door Beheerder

Pablo Picasso zijn volledige naam is: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz y Picasso. Picasso was een Spaanse kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer en keramist. Hij was één van de bekendste Spaanse kunstschilders ooit.

Na zijn studies aan de Real Academia de Ballas Artes de San Fernando school in Madrid, maakte Pablo Picasso zijn eerste reis naar Parijs in 1900. Dit was toen de kunsthoofdstad van Europa, Picasso ontmoete daar andere bekende schilders zoals Salvador Dali.

In 1905 werd Picasso de vaste schilder van Amerikaanse kunstverzamelaars zoals Leo Stein en Gertrude Stein. Picasso schilderde toen portretten van hun.


In 1907 trad Picasso toe tot een kunstgalerie in Parijs, hij werd daar pas bekend in 1907. Picasso had op Montmartre een aantal vrienden, Montmartre was de grote kunstmarkt van die periode.

Hij stierf op 8 april 1973 in het Franse departement Mougins.

 

Reacties uitgeschakeld voor Pablo Picasso

Kunstenaar

Tags: , , ,

Beroep kunstenaar

Geschreven: 24 maart 2011 door Beheerder

Het beroep als kunstenaar is één van de oudste beroepen in de wereld. Vanaf het begin van zijn bestaan heeft de mens geprobeerd mooi dingen te maken, zie maar naar de grotschilderingen in de Prehistorie.
Kunstenaars proberen in hun kunstwerken altijd een boodschap in mee te geven, en ze stellen de tijd waarin ze leven goed voor. Kunstenaars zijn dan ook vaak excentrieke mensen met afwijkende meningen. Voor toeschouwers heeft kunst vooral te maken met esthetiek. Dit kan vaak tegengesteld zijn aan de bedoeling van de kunstenaar, deze wil een emotie oproepen bij zijn publiek.

Reacties uitgeschakeld voor Beroep kunstenaar