Archief | september, 2011

restauratie-schilderij

Tags: , , , , ,

Restauratie schilderij of lijsten

Geschreven: 06 september 2011 door Beheerder

Schilderijen:
Wanneer je schilderij verouderd is, of wat vuil is of iets mis mee is, kan je dit schilderij laten restaureren. Men restaureert in 5 eenvoudige stappen, deze stappen worden uitgevoerd op schilderijdoeken, schilderijpanelen en schilderijiconen.
Eerst gaan ze het schilderij reinigen met speciale bijtende producten. Daarna gaan ze de vernislaag van het schilderij halen zodat ze het schilderij kunnen plamuren en retoucheren. Als men dit had uitgevoerd, gingen ze consolideren van de craquelures en van de loszittende verfschilfers.

Lijsten:
Niet alleen schilderijen kunnen gerestaureerd worden, maar ook lijsten. Als men lijsten wilt restaureren gaat dit in 4 stappen. Deze 4 stappen kan men alleen maar toepassen op lijsten van massief hout en gips.
Ze gaan net zoals bij de schilderijen de lijsten reinigen, dan gaan ze de ontbrekende delen van het schilderij opvullen. Nadat ze dit hebben gaan kunnen ze da lacunes beginnen invullen. Daarna gaan ze de lijsten patineren, vergulden of terug overgieten met bladgoud.

Restauratie schilderij voor elk budget zie onze speciale Restauratie pagina.

Reacties uitgeschakeld voor Restauratie schilderij of lijsten